Reklam

B.A.P hayranı olmanız için 8 ciddi neden




En iyi. mutlak. mükemmellik: Bu üç kelime son beş buçuk yıldır B.A.P'yi anlatan kelimeler ve bunu yapmaya da devam ediyor. B.A.P hayranıysanız, muhtemelen hayran olmanız için sayısız nedenleriniz var demektir. Ama henüz hayran değilseniz, bu yazıyı okuduktan sonra olacaksınız!

İşte, B.A.P'nin (sizin) sevginizi ve desteğinizi fazlasıyla hak etmesinin 8 nedeni.


1. SOSYAL MESAJ İÇEREN ŞARKILARI

Bu muhtemelen hayranların grubun hayranı olmaya karar vermesinin ana nedenlerinden biri. B.A.P, sadecee öylesine akılda kalıcı şarkılar yapan bir idol grubu değildir. Onlar, seslerini duyurmak için mücadele edenlerin sesi oluyor.

"RIBBON IN THE SKY", çoğunlukla lise öğrencilerinden oluşan 304 kişinin feribot batmasıyla trajik olarak hayatlarını kaybettiği 2014'deki Sewol Feribot Felaketi'ne adanmış bir şarkıdır. O zamanlarda, birçok Koreli vatandaş hükümet bu olayın arkasındaki gerçekleri gizlemeye çalıştığı için öfkeliydi. İki yıl sonra, B.A.P'nin lideri Bang YongGuk, hükümet yolsuzluğuna ve iktidarın kötüye kullanılmasına tepki göstermek için "Ribbon in the Sky" şarkısını yazdı.

B.A.P - Ribbon in the Sky (Türkçe Altyazılı) 


"WAKE ME UP", zihinsel sağlık sorunları olan insanlar için yapılmış bir şarkıdır. Klip, dış güzellik takıntısı, yeme bozukluğu, anksiyete ve depresyon gibi farklı konularda mücadele eden birçok insanı anlatıyor (gösteriyor). Şarkı, çevremizdeki insanların neler yaşadıklarının farkında olmamız için bizi "uyanmaya" davet ediyor.

B.A.P - WAKE ME UP MV 


B.A.P - Wake Me Up (Türkçe Altyazılı) 




Sadece bunlar değil, B.A.P çıkış yaptıkları günden beri sosyal mesaj içeren şarkılar yapıyor.

Çıkış şarkıları "WARRIOR", kötülüklere ve kötülere karşı savaşacaklarını, onları alaşağı edeceklerini ima eden bir şarkı. Ayrıca bu şarkı ve kliple B.A.P, İlluminati karşıtı bir grup olduğunu gösteriyor, (3:37dk) arabanın üstündeki göz işaretini kırıyorlar. Klip, 10 Milyon kadar bir izlenmeye ulaştıktan sonra resmi kanallardan silindi. TS'in kanalına tekrar yüklenmedi, 1TheK kanalına ise 2 yıl sonra tekrar yüklendi. Klibi İlluminati'nin kaldırttığına dair söylentiler bile var.

B.A.P - WARRIOR MV 

B.A.P - Warrior (Türkçe Altyazılı)



"POWER" şarkısı, herkesin adaletsizliğe kulaklarını tıkayıp gözlerini kapatmasını anlatıyor ve "harekete geçmenin zamanı geldi" diyorlar. Şarkıda "Artık adalet yok! Bu paranın önünde boynunu eğen bir dünya", "Güçlülerin gölgesinde, güçzüzler ölüyor", "Ben geldim, biz geldik, dur!", "Onların önünde boynunu eğme, kaldır başını", "Ona karşı savaş", "Adalet maskesini takıp onlara karşı savaşan benim egomdur" gibi sözler bulunmakta.

B.A.P - POWER MV


B.A.P - Power (Türkçe Altyazılı)




"WHAT THE HELL" - Hileli ve yanlış sistemi eleştiren, "Ne halt ediyorsun? Bunların hepsini sana ödeteceğim" diyen bir şarkıdır.








B.A.P - What The Hell (Türkçe Altyazılı)




"FIGHT FOR FREEDOM" - Adından da anlaşıldığı gibi, özgürlüiçin savaş/mücadele et diyen bir şarkı.



B.A.P - Fight For Freedom (Türkçe Altyazılı)




"ONE SHOT" ve "PUNCH" - Asla pes etmeyeceklerini, etmemeleri gerektiğini, endişelerimizle yüzleşmemizi, zayıf yönümüzü asla göstermememizi, dimdik ayakta durmamızı, kimsenin bizi yargılamaya hakkı olmadığını anlatan şarkılardır.



"BADMAN" - Kötülere karşı olan "kötü adam"ların, korkuya hapsolmuş dünyaya seslendiği bir şarkı. Klip Detroit'de çekildi. Sadece klibi izleseniz bile şarkıda neler dediklerini/demek istediklerini anlayacaksını😊


B.A.P - Badman MV  


"DYSTOPIA" - Distopya, yaşam şartlarının olabildiğince kötü olduğu, berbat bir yerdir. Yani, Ütopya'nın tam tersi. Korkunç, berbat, çok kötü, olabileceğinin en kötüsü, korku ve endişe dolu bir yaşamı anlatır. Şarkıda da bütün kötülükleri kapatmaya, örtbas etmeye çalışıyorlar, hayat toz pembe değil demek istiyorlar ve dünyanın böyle kötü bir yer olduğunu anlatıyorlar. Yani, gerçekleri görebilmemiz için yine bize "Uyanın" diyorlar.

B.A.P - Dystopia (Türkçe Altyazılı)




"PRAY" - Çok çok derin bir şarkıdır. Sadece izleyin!

B.A.P - Pray (Türkçe Altyazılı) 



2. HAYIRSEVER OLMALARI

World Vision, Save the Children ve UNICEF'in kayıtlı üyesi olan lider Bang YongGuk, hayranlarını ve diğer grup üyelerini düzenli olarak hayır işleri yapmaya teşvik etti. Liderimiz, B.A.P üyelerini de kitap bağışı, konserlerden kazandıkları paraları ve hayranlardan hediye olarak aldıkları oyuncakları (hayranlardan izin isteyerek) bağış yapmalarına yol açtı. B.A.P grup olarak, sadece bir sanatçı değil, aynı zamanda da (insanların) rol modelleri olmayı hedefliyor. Hayranları da onların izlerini takip ediyor, bu da fandom'a katılmak için başka bir büyük neden daha!



(Fotoğrafta yazan)
"Himchan: Hmm... Yongguk aktif olarak UNICEF'e kayıt olduğundan beri, hayranların da bunu desteklediğini (bağış yaptıklarını) gördügümde gerçekten şaşırdım. Hayranların UNICEF'i desteklediğini görmek beni çok gururlandırdı.
Daehyun: Yongguk hyungun bunu yaptığını gören hayranlar, bize SNS aracılığıyla pirinç, kömür, vb bağışlar yaptıkları hakkında haber verdiler. Bu beni, hayranlarımızın bize hediye göndermesinden daha çok mutlu ediyor.

Yonnguk: B.A.P adı altında bir okul inşa etme hayalim var. 6 üyenin tamamı da finansal açıdan istikrarlı olduğunda, hepbirlikte güzel işler yapmayı umuyorum."

(Fotoğrafta yazan)
"Soru: $100.000 olsaydı, ne yapardın?

Yongguk: $20.000'ini şu anda sponsor olduğum çocuklara verirdim. $30.000'ini zor koşullar altında yaşayan ve burada Kore'de eğitim göremeyen çocuklar için verirdim. $25.000'ini Afrika'da, B.A.P adına bir okul inşa etmek için verirdim. Son $25.000'ini ise Afrika'da, hayranlarımız adına bir okul inşa etmek için bağışlardım."

(Not: BAP's Helping Hands‏, B.A.P adına Afrika'da okul inşa etmek için (hayranlardan) para topladı ve Yongguk'un bir hayali gerçekleşmiş oldu. Okulun ismi de "B.A.P Town". 


Hatta şimdi 2'ci bir okul için tekrar para toplanıyor, isterseniz siz de bağış yapabilirsiniz: buraya tıklayın)





Yongguk, UNICEF'in "Çocuğunuza nasıl önemli bir söz verdiniz?" sorusuna yanıt olarak
"Ben her zaman kendime, çocukların hayatlarında başarılı olmaları için yardım etmeye söz veriyorum." yazmış.



Bunlar sadece birkaçı, hayranların ise B.A.P'yi örnek alarak yaptıkları bağış ve yardımları saysak bitmez.


3. TÜM ÜYELERİN MÜKEMMEL BİR UYUM VE EŞİT YETENEK SEVİYESİNE SAHİP OLAMASI

Bang YongGuk'un derin (kalın) sesli rapiyle, Zelo'nun yüksek ses tonuyla yaptığı rapiyle, Youngjae'nin yatıştırıcı sesiyle, Daehyun'un inanılmaz yüksek notalarıyla, Himchan'ın güçlü sahne duruşu ve Jongup'un öldürücü dansıyla, B.A.P'nin üstünden kalkamayacağı hiçbir tarz (müzik) ya da performans yok gerçekten. Bu mükemmel vokal, rap ve performans dengesi, grubun her tür müzikte çok yönlülüğünü göstermesini sağlıyor. Şimdiye dek yayınlamış oldukları her şey, B.A.P'nin gerçekten uyumlu bir grup olduğunu başarıyla gösterdi/kanıtladı.

Ayrıca biri değerinden biraz daha yeteneksiz diyebileceğiniz hiçbir üye yok.
Grupta görsellikten sorumlu olan üye Himchan 8 enstruman çalabiliyor (Geleneksel müzik enstrumanları olarak Janggu, Daegeum, Ggwaenggari ve Jembe çalabiliyor, ayrıca Piyano, Keman, Gitar ve biraz da Bateri çalabiliyor) ve canlı performansı da çok temiz, her geri dönüşte şarkılarda daha çok kısmı oluyor. Ana DANSÇI olan Jongup ana vokal seviyesinde yüksek notaya çıkabiliyor, çıkışlarından bu yana inanılmaz bir şekilde kendini çok geliştirerek herkesin ağzını açık bıraktı. Rapçiler- Yongguk ve Zelo'nun, vokaller - Daehyun ve Youngjae'nin yetenekleri zaten gözler önünde.

(photo cr: yeahbap)

Üyelerin Honeymoon'daki kısımlarının dağılımı.
Böyle bir eşitlik başka hangi grupta var merak konusu 😊

4. SANILDIĞININ AKSİNE KOMİK VE EĞLENCELİ OLMALARI

B.A.P pek çok varyete şovunda görünmeyebilir, ancak hayranlar üyelerin gerçekte ne kadar komik olduğunu iyi bilir. Örneğin, Yongguk ve Jongup utangaç ve sessiz görünebilir, ancak hayranlarını eğlendirmek için sınırlarını aşmaya hazırlardır her zaman. 

Tang Wei’nin reklamının parodisini yapan Bang Yongguk:

Bu da Jongup ve Daehyun'un "W" dramasının bir sahnesine parodi yaptıkları video

Bu videolar aslında sadece ön gosterim, bunların geldiği yerden daha birsürü var😄

5. ETKİLEYİCİ OYUNCULUK YETENEKLERİNE SAHİP OLMALARI

B.A.P üyelerinin hiçbiri de gerçekte drama ya da filmlerde görülmese de, müzik videolarıyla kesinlikle etkileyici bir oyunculuk sergilediler. Baya ses getiren müzik videoları "One Shot" ve "Skydive"da çarpıcı (etkileyici) çatışma sahneleri sergilemeyi başardılar.

Kısa film tadındaki bu klipleri izlerken kendinizi kaybedeceksiniz ^^
Bu yüksek kaliteli kliplere bir göz atın 😊 

B.A.P - ONE SHOT MV




B.A.P - SKYDIVE MV




6. CANLI PERFORMANSLARININ ŞAKASI YOK

B.A.P, dans ederken mükemmel bir şekilde canlı söyleyebilen nadir gruplardandır, bu tartışmaya kapalı bir konu. Sadece şu iki Mr Removed videosu bile kanıtlıyor bunu.

[MR Removed] B.A.P - 1004 (Angel)

[MR Removed] B.A.P - Wild Eyes
 


İstediğiniz herhangi bir B.A.P şarkısının Mr Removed videosunu izleyebilirsiniz, sonuç değişmeyecek 😊


Ayrıca sahnede eğlenirken eğlendirirler...

Birkaç "SPY" performansı: 





BONUS:


Birkaç "BE HAPPY" performansı:




BONUS: 


Birkaç "CARNIVAL" performansı:



Performans sergiledikleri her yeri kendi konserlerine çevirmekte çok başarılılar, sahne hakimiyetleri çok iyidir.


B.A.P - No Mercy Live



B.A.P - Badman Live





7. HAYRANLARINA AŞIK OLMALARI

Her grup hayranlarını sever ve her grubun hayran şarkısı vardır. B.A.P'de bu şarkılardan 3 tane var (şimdilik 😊)

B.A.P - Take You There

B.A.P - BABY

Her konserlerinde söylemeyi ihmal etmedikleri şarkı:
B.A.P - WITH YOU
 

BONUS: B.A.P ft. BABY - With You


Şimdilik bu şarkılar yeterlidir sanırım, hayranlarına olan sevgilerini hayran olduktan sonra çok güzel hissedeceksiniz zaten ^^


8. GENİŞ ÇAPLI MÜZİK YAPMALARI

Her tür muziğin altından kalkabildiklerini söylemiştik...

B.A.P - Fight For Freedom ( Live Rock version)

B.A.P - Punch (Live Rock version)
(Soru: Daehyun bu performansta kaç kere yüksek notaya çıkmıştır?)


Rap, Rock, Pop, R&B, EDM, Ballad...
Badass, tatlış, seksi, neşeli, şapşik, ciddili... ne ararsanız var, her tarzın altından en iyi şekilde kalkıyorlar.
Herkes B.A.P'yi badass/sert tarzlarıyla bilir/yaptıklarını sanır ama B.A.P'yi sadece tek bir tarzla sınırlandıramazsınız ^^
Kendinize göre bir şarkılarını bulabilirsiniz illa ^^


İşte bu yüzden B.A.P -> B.est, A.bsolute, P.erfect (En iyisi, kesinlikle mükemmel)

Sonuna kadar okuduysanız çok teşekkür ederiz <3

Ve eğer bunu okuduktan sonra hala B.A.P hayranı değilseniz, daha ne istiyorsunuz bilemeyiz >o<;; 




Biliyorsunuz ki B.A.P - HONEYMOON ile geri dönüş yaptıİlk bakışta aşk şarkısı gibi gelebilir, ancak özgürlüğü anlatan bir şarkı. Yine farklarını ve tarzlarını koymuşlar ortaya, izlemeden geçmeyin ^^


B.A.P - HONEYMOON (Türkçe Altyazılı)




_______________________________________

Hazırlayan: B.A.P Turkey
Not: Soompi'nin yaptığı haberden birkaç kısım alınmıştır/yardım alınmıştır (o kısımların çevirileri de B.A.P Turkey'e aittir)

!!!!KAYNAK BELİRTMEDEN PAYLAŞMAYINIZ!!!!



Yorumlar

  1. B.A.P hayranı olmayanlar çok şey kaçırıyor. B.A.P efsanenin beden bulmuş hali. Bir daha böyle bir grup gelmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok dogru soyluyorsunuz, umariz herkes bu efsane grubun farkina varir, tabii bunun icin biz BABY'lerin de calismasi ^^

      Sil
  2. B.A.P sıradan bir grup değil. B.A.P şarkıcı değil. B.A.P gerçek bir grup. B.A.P şarkı değil sanat yapıyor. Birgün dünya gerçekten B.A.P'nin hikayelerinden oluşacak. Işte kendimizi o güne hazırlayalım ve B.A.P'yi destekleyip onları çok sevelim. Fighting KINGS����

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir paylaşımdı. Son zamanlarda Baby oluyorum, en yukarıdan başladım tüm postlarınızı okuyorum. Emeğinize sağlık. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem BABY olduğunuz için hem de güzel sözleriniz için çok teşekkürler💕

      Sil
  4. Şu anda sadece gruba değil hayranlarına da hayranım. WAKE ME UP şarkılarını ilk dinlediğimde farklarını anlamıştım. Ancak bu yazıyı okumak farklarını anlamama daha da yardımcı oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizi çok mutlu ettiniz. Sizi de aramızda bir BABY olarak görmek isteriz^^

      Sil
  5. Ben punch ta kaç kere yükseldiğini oturdum saydım 🤣😂 9-10 kere çıkıyo😍❤️

    YanıtlaSil
  6. B.A.P dinlemeyen çok şey kaçırır. yaklaşık 3 gün önce dinlemeye başladım ve cidden diğer gruplar bu grubun yanında toz pembe saçmalıklar gibi görünüyor. aşk şarkıları yapan veya ağırlık veren gruplar ilk 30 dayken B.A.P nin adı bu otuz grup arasında yok. cidden üzücü. kpop gruplarını tiplerine göre değil de şarkılarında demek istediklerinin genel bütününe bakarak değerlendirsek bu camia çok daha değerli bir seviyeye gelebilirdi. ya da gruplar daha anlamlı şarkılar yazsaydı... uzun lafın kısası B.A.P nin değerini bilmiyorlar (tabii 3 günlük biri olarak bunu söyleyemem belki ama) bizim onların değerini bilmemiz lazım. bu grubu bu kadar geç fark ettiğim için çok üzgünüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu yorumu yazdıktan sonra dağıldıklarını öğrenmem... 😭😭😭😭

      Sil
    2. Geç bir yanıt olsa da görmüşken cevap vermeden geçmek istemedim. B.A.P dağılsa da şarkılarında verdikleri mesajlar hala ulaşması gereken kişilere ulaşmadı. Yardımlarınızı bekliyoruz.

      Sil

Yorum Gönder